Primarni cilj Agencije za antidoping kontrolu BiH je edukacija sportista i pomoćnog osoblja sportista, kao i ostalih ciljnih grupa.Kroz niz programa,kampanja i inicijativa, zadatak nam je informisati i poticati vrijednosti na temelju programa kojih ćemo podići svijest o ličnoj odgovornosti sportista kako ne bi uzimali nedozvoljena sredstva ali i kako bi ukazali na štetni uticaj po zdravlje.Osnovne teme o kojima govorimo su Lista zabranjenih sredstava,Izuzeće u terapijske svrhe,procedura uzimanja uzoraka,štetni uticaj korištenja zabranjenih sredstava na zdravlje sportista,prava i obaveze sportista....

Zalažemo se za čist sport i da osiguramo da se naši sportisti takmiče u fair play duhu Agencija propagira prednosti čistog sporta uz poruku da je doping varanje i protivno duhu sporta.

Godišnje edukujemo 2000 osoba i prisutni smo u svim krajevima BiH.

Osim edukativnih predavanja i radionica,realizujemo i kampanje ZA SPORT BEZ DOPINGA i Athlete outreach.

Pogledajte foto galerije sa naših predavanja

REZERVIŠITE SVOJE PREDAVANJE

U sklopu efikasne borbe protiv dopinga u sportu, izuzetno je važno biti dobro i pravovremeno informiran. Ako želite edukaciju u svojoj instituciji molimo vas da nas kontaktirate na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Sve troškove održavanja predavanja snosi Agencija za antidoping kontrolu BiH.

<< Nazad na edukaciju

Prevencija i edukacija su najmoćnije oružje u borbi protiv dopinga u sportu .Athlete Outreach je kampanja razvijena od strane WADA s ciljem zajedničke edukacije sportista i njihovog pomoćnog osoblja o anti-doping pravilima,opasnostima i posljedicama dopinga u sportu.. Kampanja se organizuje i realizuje na velikim sportskim takmičenjima koja okupljaju veliki broj učesnika a naročito za mlade sportiste.

Sportistima je omogućeno da ispunjavanjem on - line kviza testiraju svoje znanje o antidopingu, za šta nagrađeni  poklonima sa oznakom „SAY NO TO DOPING.“ To je jedinstvena prilika za interakciju Agencije i sportista  o svim aspektima dopinga u sportu.

Athlete Outreach - foto galerije

<< Nazad na edukaciju

WADA – in s Play True kviz je interaktivna kompjuterska igra koja testira znanje sportista i drugih učesnika u sportu o antidopingu.

Ovaj kviz je integralni dio WADA – inog Outreach programa i koristi se tokom velikih takmičenja uključujući Olimpijadu, Paralimpijadu i druga svjetska prvenstva.

Kviz je trenutno dostupan na 36 jezika.

 

Otvorite on-line kviz

 

<< Nazad na edukaciju