U Tuzli je 14.11.2015.godine na bazenu Hotela Tuzla održan 20. Međunarodni plivački miting Samir Ćirak Ćiro. Nastupilo je preko 350 takmičara iz Mađarske, Slovenije, Crne Gore, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine a takmičili su se u 6 kategorija.
Inače, plivački miting Samir Ćirak-Ćiro je najstarije plivačko takmičenje u BiH i jedino u TK a svake godine se nalazi u kalendaru Evropske plivačke federacije. Kada nisu bili u bazenu, plivači su se okupljali oko promo štanda Agencije za antidoping kontrole BiH.Sobzirom na veliki broj plivača ovo je bila odlična prilika za edukciju o štetnom uticaju dopinga. Putem kviza svoje znanje o dopingu provjerilo je oko 200. plivača.

Athlete Outreach program,namjenjen je za edukaciju na takmičenjima gdje su masovnija okupljanja sportista . Sportisti imaju priliku saznati sve ono što ih zanima o zdravom i poštenom sportu – sportu bez dopinga ispunjavanjem kviza ali i usmeno pitanjima za uposlenike Agencije.Sportisti koji su ispunili kviz dobili su na poklon nagrade sa logom Say NO to doping. Plivački klub Marsonia Plivački klub Bosna Plivački Klub Sharks

<< Nazad na Athlete Outreach