Od 2014., u aprilu svake godine, antidoping zajednica širom svijeta okuplja se kako bi proslavila Play True Day – dan koji je posvećen čistom sportu i podizanju svijesti među sportistima,

sportskom javnošću i ostalima o važnosti prevencije dopinga. Dok je Play True Day započeo kao mala latinoamerička inicijativa, WADA-ina digitalna kampanja sada okuplja milione ljudi svake godine, a u njoj učestvuju brojni pojedinci i organizacije iz cijelog svijeta.

Ovogodišnji “Dan čistog sporta” prilika je da se zajedno proslavi čist sport i da se podigne svijest o važnosti prevencije dopinga među sportistima i sportskom javnošću širom svijeta. Kao i prethodnih godina, pozivamo sportiste, sportske saveze, kao i sve druge zainteresirane strane za borbu protiv dopinga da se pridruže kampanji.

Agencija za antidoping kontrolu Bosne i Hercegovine, u potpunosti podržava napore WADA-e i aktivno učestvuje u globalnom antidoping programu u promociji čistog sporta i jačanju prevencije dopinga.

Namjera svih učesnika u obilježavanju ovog dana je poruka u kojoj se ističe želja za pravednim i jednakopravnim sportskim nastupom, za sportom bez prevara, bez dopinga. Razvoj globalnog antidoping sistema bio je i uvijek će biti pravi timski rad, stoga vas molimo da nam se pridružite u proslavi 25 godina “One Play True Team” (https://www.wada-ama.org/en/events/play-true-day-2024).