Džudista Harun Sadiković iz Bihaća kažnjen je sa 6 mjeseci zabrane takmičenja zbog doping pozitivnog testa  na zabranjenu supstancu hidroclorotiazid.

Osim zabrane takmičenja Sadikoviću su poništeni svi rezultati postignuti od dana prikupljanja pozitivnog uzorka 16.02.2020. pa do dana stupanja odluke o zabrani takmičenja 23.04.2020, stoji u odluci Judo saveza Bosne i Hercegovine.

U prikupljenom uzorku za doiping kontrolu otkrivena je supstanca hydrochlorothiazide (hidroklortijazid) koja je u Listi zabranjenih sredstava za 2020. godinu svrstana u grupu „S5. Diuretici i maskirni agensi“. Riječ je o supstanci koja se koristi za snižavanje krvnog pritiska i izbacivanje viška tečnosti iz tijela, a također se primjenjuje za smanjenje rizika stvaranja kamenca u bubregu kod osoba s visokim postotkom kalcija u urinu.

Uzimanjem ove supstance Sadiković  je počinio kršenje člana Svjetskog antidoping kodeksa „2.1 Prisustvo zabranjene supstance ili njenih metabolita ili markera u uzorku sportiste“.

Sadiković je pobjednik Europskog kupa za seniore 2015. u Sarajevu i Celju, a osvojio je i bronzanu medalju na Europskom kupu u Rimu 2019. godine.