Predsjednik Istočnoevropske antidoping organizacije (EERADO) Amir Avdagić susreo se u Tirani sa predsjednikom Nacionalne antidoping organizacije (OKADA)  Klodian Allajbeu, te predstavnicama odbora OKAD – a Violeta Shqevi i Albana Daka.

Predsjednik Allajbeu je uručio predsjedniku Istočnoevropske antidoping organizacije Amiru Avdagiću dokaz o registraciji nacionalne antidoping agencije u Albaniji,te mu zahvalio u ime Albanije na pomoći i podršci.

Avdagić je naglasio da je pred Alabanijom veliki broj obaveza te da bi Albanija u potpunosti ispunila svoje obaveze prema Svjetskoj antidoping agenciji - WADA potrebno je poduzeti još 12 konkretnih mjera do 01.09.2018.godine, 26 mjera do 01.12.2018., te dodatnih 14 mjera do 01.03.2019.godine.

Predsjednik Nacionalne antidoping organizacije Albanije Allajbeu je upoznao Avdagića i predstavio operativni plan za 2018. godinu u kojem su navedeni svi ciljevi, aktivnosti, odgovornosti i rokovi, usklađeni sa planom korektivnih aktivnosti i budžetom potrebnim za njegovu provedbu te zamolio predsjednika Avdagića za nastavak profesionalne saradnje i pomoći.