Primarni cilj Agencije za antidoping kontrolu BiH je edukacija sportista i pomoćnog osoblja sportista, kao i ostalih ciljnih grupa.Kroz niz programa,kampanja i inicijativa, zadatak nam je informisati i poticati vrijednosti na temelju programa kojih ćemo podići svijest o ličnoj odgovornosti sportista kako ne bi uzimali nedozvoljena sredstva ali i kako bi ukazali na štetni uticaj po zdravlje.Osnovne teme o kojima govorimo su Lista zabranjenih sredstava,Izuzeće u terapijske svrhe,procedura uzimanja uzoraka,štetni uticaj korištenja zabranjenih sredstava na zdravlje sportista,prava i obaveze sportista....

Zalažemo se za čist sport i da osiguramo da se naši sportisti takmiče u fair play duhu Agencija propagira prednosti čistog sporta uz poruku da je doping varanje i protivno duhu sporta.

Godišnje edukujemo 2000 osoba i prisutni smo u svim krajevima BiH.

Osim edukativnih predavanja i radionica,realizujemo i kampanje ZA SPORT BEZ DOPINGA i Athlete outreach.

Pogledajte foto galerije sa naših predavanja

REZERVIŠITE SVOJE PREDAVANJE

U sklopu efikasne borbe protiv dopinga u sportu, izuzetno je važno biti dobro i pravovremeno informiran. Ako želite edukaciju u svojoj instituciji molimo vas da nas kontaktirate na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Sve troškove održavanja predavanja snosi Agencija za antidoping kontrolu BiH.

<< Nazad na edukaciju