Sporazumi o znanstveno-istraživačkoj i stručnoj suradnji Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine, Agencije za lijekove i medicinska sredstva Bosne i Hercegovine i Agencije za antidoping kontrolu Bosne i Hercegovine potpisani su danas u Mostaru.

Potpisivanje ovih sporazuma omogućuje unaprjeđenje suradnje tri institucije Bosne i Hercegovine koje, kroz svoj rad i specifične nadležnosti, dijele zajedničku misiju zaštite zdravlja stanovništva Bosne i Hercegovine.

Sporazume su potpisali dr.sci Džemil Hajrić, direktor Agencije za sigurnost hrane BiH, primarijus mr farm. Nataša Grubiša, direktorica Agencije za lijekove i medicinska sredstva Bosne i Hercegovine i dr.sc. Nikola Čiča, v.d. direktora Agencije za antidoping kontrolu BiH.

“Zbog modernih životnih stilova, sve više dolazi do izražaja povezanost hrane, farmakologije i prehrane sportaša, te je stoga veoma značajno da regulatori za ova područja imaju što bolju povezanost i suradnju. Smatramo da potpisivanje Sporazuma o znanstveno-istraživačkoj i stručnoj suradnji može biti osnov za daljnji razvoj međusobne institucionalne suradnje i planiranje zajedničkih aktivnosti ovih državnih institucija”, izjavio je prilikom potpisivanja sporazuma dr.sci  Džemil Hajrić, direktor Agencije za sigurnost hrane BiH.

Sporazumi o znanstveno-istraživačkoj i stručnoj suradnji državnih agencija mjerodavnih za sigurnost hrane, lijekove i medicinska sredstva i antidoping kontrolu, pored ostaloga, predviđaju zajedničke znanstveno-istraživačke projekte i istraživanja, kao i razmjenu njihovih rezultata, zajedničku organizaciju aktualnih tematskih predavanja iz sva tri područja rada te međusobnu edukaciju znanstvenog i stručnog kadra.

(Foto i tekst preuzeti sa fsa.gov.ba)